Zelfgemaakte crackers

Soms wil je tussendoor of bij het ontbijt wel eens iets waar je stevig in kan bijten, bijvoorbeeld een cracker. In de winkel kan je veel verschillende crackers kopen, je kan ze ook gemakkelijk zelf maken. Bak je ze regelmatig, kies dan eens een ander zaadje of hak wat noten grof, dan heb je crackers die net weer anders smaken.

Nodig: (± 20 stuks)

85 gr havermout (fijne vlokjes)

65 gr lijnzaad

40 gr zonnebloempitten

50 gr havermeel

Mespuntje zout

110 ml water

35 ml olijfolie

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar tot een deeg.
  • Laat het mengsel 15 minuten rusten. Het deeg zal eerst plat en plakkerig lijken. Na het rusten is het een mooi vast deeg.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Neem 2 vellen bakpapier en rol hiertussen het deeg uit tot 3 à 4 mm.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier en leg het onderste vel op een bakplaat.
  • Snijd nu het deeg in plakjes naar keuze: vierkant, rechthoek, driehoekjes.
  • Zet in de oven en bak mooi bruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

Varieer:

Vervang havermeel door: speltmeel, voltarwemeel …

Vervang lijnzaad door: chiazaad, maanzaad, sesamzaad

Vervang zonnebloempitten door: pompoenpitten, pijnboompitten of grof gehakte noten

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .