Winterse salade

Deze winterse salade met veldsla wordt op smaak gebracht met rammenas. Dat is een minder gekende groente. Rammenas is familie van de radijs en heeft net als de radijs een uitgesproken pittige smaak. Rammenas kan je vinden in ronde knollen die meestal een zwarte kleur hebben en in langwerpige lange knollen die wit of zwart kunnen zijn. Ze lenen zich goed om rauw te eten en bijvoorbeeld salades op smaak te brengen. Je kan ze ook in dunne schijfjes snijden en eten als broodbeleg op platte kaas.

Nodig: (voor 2 personen)

1 groot zakje veldsalade

¼ rammenas

1 sinaasappel

Handvol noten (pecan, walnoten, hazelnoten …)

1 koffielepel Griekse yoghurt natuur

1 mespuntje mosterd

1 koffielepel (light) mayonaise

Bereiding:

  • Schil een stukje rammenas en rasp grof.
  • Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise en mosterd tot een sausje.
  • Meng de veldsla met de geraspte rammenas.
  • Neem een ruime schaal en schik hierin de veldsla met de rammenas.
  • Schik de partjes sinaasappel en bestrooi met de noten.
  • Werk af met enkele toefjes van je zelfgemaakt sausje.

Deze salade kan prima vooraf of als side dish. Vermeerder je de porties dan kan het dienen als maaltijdsalade en is het lekker met een stukje donker (stok)brood.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .