Laagjes pudding

Tijdens de wintermaanden is een koud zuivelproduct zoals yoghurt, drinkyoghurt of platte kaas niet altijd aangenaam. Gedurende de wintermaanden hebben we meer nood  aan warme voedingsmiddelen. Een (lauwe) pudding is dan een goed alternatief voor een yoghurt of een platte kaas.

Nodig: (8 porties)

2 x ½ L halfvolle melk

¾ zakje (33 g) vanille puddingpoeder

¾ zakje (33 g) chocolade puddingpoeder

Zoetstof of suiker

Bereiding:

  • Giet ½ L melk in een kookpot, maar neem een beetje melk apart in een kommetje.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Los in het kommetje melk het vanille puddingpoeder op. Roer goed, er mogen geen klonters meer zijn.
  • Voeg bij de melk als deze kookt. Roer goed en laat even doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg zoetstof of suiker toe tot de pudding zoet genoeg smaakt.
  • Neem glazen schaaltjes en zet deze allemaal apart in een kommetje zodat ze schuin staan. Giet hierin een laagje vanillepudding. Laat de schaaltjes schuin staan tot de pudding is opgesteven.
  • Maak dan de chocoladepudding op dezelfde manier als de vanillepudding.
  • Zet de schaaltjes recht en giet er de chocoladepudding bij.
  • Laat even afkoelen.
  • De pudding kan je lauw of koud eten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .