Verloren brood of wentelteefjes kennen we wel en meestal worden ze gebakken in de pan. Het is een ideale manier om oud brood op te werken. Je kan, als je wat meer tijd hebt, er een variant op maken die gebakken wordt in de oven. Gecombineerd met appel is het een fris gerecht dat prima smaakt zowel voor ontbijt als voor de lunch.
Nodig: (voor 2 personen)
2 dikke sneetjes volkoren of meergranen brood (liefst van een lang brood)
2 eieren
3 dl halfvolle melk
1 eetlepel suiker of bakbestendige zoetstof
30 g puddingpoeder (vanille)
2 appelen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appelen, snijd ze in vier en verwijder het klokhuis.
- Schik ze op de bodem van een vuurvaste schaal.
- Neem een ruime kom, doe hierin de melk en het puddingpoeder, roer tot alles goed opgelost is. Voeg de eieren en de suiker toe. Kluts alles goed onder elkaar.
- Neem de sneetjes brood en snijd ze in kwartjes.
- Dompel ieder kwartje brood in het melk-ei mengsel en leg op de appelpartjes.
- Zorg dat je op ieder appelpartje een stukje brood hebt. Schik ze dakpansgewijs.
- Giet vervolgens het overgebleven melk-eimengsel over de boterhammen en plaats in de oven voor 20 – 25 minuten tot de boterhammen bruin kleuren.
Weetje:
Wanneer je kiest voor zoetstof, meng die dan onder het puddingpoeder en voeg zo bij de melk. Voeg er daarna de eieren bij. Volg voor de rest het recept.