Spaghetti pompoen

Pompoenen en Halloween zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit jaar geen griezels, spoken of soep, wel een gevulde spaghetti pompoen. Ze zijn de laatste jaren bij ons ook meer en meer verkrijgbaar of je kweekt ze zelf als je een groentetuin hebt. Ze kunnen verschillende vormen hebben (rond of langwerpig) en verschillende kleuren (van beige tot geel en zelfs oranje). Na de bereiding valt het vruchtvlees uiteen in lange slierten of linten die lijken op spaghetti, vandaar de naam spaghetti pompoen.

Nodig: (voor 2 personen)

1 spaghetti pompoen

1 pakje feta

1 groot pak spinazie

Peper (en zout)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de pompoen overlangs door en verwijder de pitten.
  • Kruid met peper en een weinig zout.
  • Maak de spinazie schoon en kook kort tot hij slinkt. Giet af en laat goed uitdruppen.
  • Verbrokkel de feta.
  • Meng de helft van de feta door de spinazie. En vul de uitgeholde pompoenen ermee op.
  • Verdeel hierop de overgebleven feta en plaats voor 20 minuten in de oven.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .