Tarwekorrels met koolrabi en linzen

Er zijn al veel alternatieven voor aardappelen beschikbaar. Pasta en rijst zijn waarschijnlijk wel de meest gebruikte, wij hebben gekozen voor tarwekorrels (Ebly®). Je kan dit recept ook maken met boekweitkorrels, gierstkorrels … Door ze te combineren met linzen krijg je een vegetarisch/vegan gerecht.

Nodig: (voor 2 personen)

1 grote koolrabi of 2 kleine

1 blikje linzen

60 – 100 g tarwekorrels

Peper (en zout)

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en kook de tarwekorrels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Schil de koolrabi en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in water beetgaar.
  • Giet de linzen af in een vergiet en spoel ze goed met water.
  • Meng de tarwekorrels met de linzen en beetgare koolrabiblokjes. Breng op smaak met peper en een weinig zout.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .