Vegetarisch gerecht: polentaburgers

Polenta komt uit de traditionele keuken van Noord-Italië. Maar ook in delen van Zwitserland en Oostenrijk wordt het gegeten. Polenta is maïsgriesmeel dat met water of bouillon wordt gekookt tot een dikke pap. Het wordt gegeten als een smeuïge pap of men laat het geheel afkoelen. Vervolgens wordt het in plakken gesneden die worden opgebakken. Dit gerecht kan gebruikt worden als vervanging van aardappelen. Polenta moet 50 tot 60 minuten koken, nu is er voorgekookte polenta beschikbaar die minder lang (± 10 minuten) moet koken.

Nodig: (2 pers)
1 rode paprika
100 g (voorgekookte) polenta (maïsgriesmeel)
30 g Parmezaanse kaas (gemalen)
1 teentje knoflook
½ pepertje
3 eetlepels olijfolie
Zout

Bereiding:

  • Maak de look schoon, ontpit het pepertje en snipper fijn.
  • Schil de paprika, verwijder zaadlijsten en zaadjes en snijd fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie, bak look en pepertje kort, voeg paprika toe en stoof gaar.
  • Giet er 3 dl water bij en breng aan de kook.
  • Voeg polenta toe, roer voortdurend met een houten lepel tot al het vocht opgeslorpt is. Het wordt een kleverig massa. Zet het vuur wat lager en roer tot de harde korrel eruit is.
  • Neem van het vuur, voeg de gemalen Parmezaanse kaas toe en breng, indien nodig, op smaak met zout.
  • Stort het mengsel in een ruime schaal, vorm een laag van ongeveer 1 cm dik en strijk de bovenkant glad. Laat afkoelen.
  • Snijd de polenta in vierkanten en bak de burgers in de rest van de olie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .