Een koekje af en toe of een stukje chocolade. Het moet zeker kunnen. Je kan natuurlijk altijd je koekjes kopen, sommige houden ervan om ze af en toe eens zelf te bakken. Een madeleintje bakken is niet zo veel werk. Meestal heb je ook al de ingrediënten wel in huis. Je moet er enkel de typische bakvorm voor hebben. Heb je die niet? Kies dan voor mini-cupcake vormpjes. Zo bak je dan een madeleine cupcakeje.
Nodig: (± 16 stuks)
60 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 g boter of margarine geschikt voor te bakken
120 g zelfrijzende bloem
2 eieren
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter/margaine tot deze vloeibaar is.
- Doe suiker, vanillesuiker en eieren in een ruime kom en klop luchtig.
- Voeg de bloem erbij en roer goed.
- Voeg de gesmolten boter toe. Roer goed. Je krijgt nu een zacht deeg.
- Vet een bakplaat met Madeleinevormen goed in. Bestuif lichtjes met bloem.
- Schep in iedere madeleinevorm een eetlepel deeg. Het vormpje mag net niet vol zijn.
- Plaats in de oven en laat de madeleintjes 12 tot 15 minuten bakken.
- Neem uit de oven en haar ze dadelijk uit de vormpjes. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.