Onbijtidee met chiapudding en Griekse yoghurt

Onbijtidee met chiapudding en Griekse yoghurt

Een ontbijt dan er uitziet als een dessertje. Toch geen slechte gedachte om de dag mee te beginnen hé. Je hebt er wel even werk mee, maar je kan het bereiden voor 2 dagen. Dat is handig, dan heb je de volgende dag een snel en fijn ontbijt. Je kan de Griekse yoghurt vervangen door Skyr of platte kaas. De topping van granola kan je vervangen door muesli of ontbijtgranen. Fruit kan je variëren naargelang de seizoenen.

Nodig: (2 porties)
60 g chiazaadjes
3,5 dl melk of sojadrink
4 eetlepels Griekse natuuryoghurt
1 peer
1/2 granaatappel
1 zakje vanillesuiker of 1 stick vanillezoetstof
2 eetlepels granola

Bereiding:
Avond vooraf:

  • Doe de melk of de sojadrink in een kom/glas/schaaltje.
  • Voeg de chiazaadjes toe en roer om.
  • Zet een nacht in de koelkast. Dek af met een schoteltje.
  • Als je eraan denkt, kan je het geheel na een uurtje eens omroeren.

Volgende ochtend:

  • Neem de chiapudding uit de koelkast en roer goed om.
  • Schil de peer en snijd in stukjes.
  • Maak de granaatappel schoon en haal de pitjes eruit.
  • Roer de Griekse yoghurt los in een schaaltje en meng met de vanillesuiker (of de vanillezoetstof).
  • Verdeel de stukjes peer over 2 glaasjes.
  • Schep hierop de helft van de chiapudding.
  • Verdeel hierover de helft van de granaatappelpitjes.
  • Ga verder met 2 eetlepels Griekse yoghurt.
  • Werk de portie dat je vandaag eet af met 1 eetlepel granola (doe de afwerking van het tweede glas de volgende ochtend, dan blijft de granola lekker crunchy).
  • Bewaar de portie voor de volgende dag in de koelkast.