Rabarber is een van de groenten die vroeg in het voorjaar beschikbaar is. Het is een groente, maar meestal gebruiken we het als fruit. De stelen zijn groen met een roodachtige schijn en ze hebben grote bladeren. Die bladeren worden niet mee opgegeten. Je eet enkel de stelen. Wij hebben er een lekkere moes van gemaakt waarmee we onze yoghurt een fijn smaakje geven.
Ingrediënten: (4 porties)
0.5 L magere yoghurt
2 dikke rabarberstelen
2 eetlepels water
Zoetstof
Bereidingswijze:
- Spoel de rabarberstelen onder koud water en snijd in kleine blokjes.
- Doe ze in een kookpot met het water en breng aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en kook ze tot moes.
- Neem van het vuur, voeg zoetstof toe naar smaak en laat afkoelen.
- Roer in een kom de yoghurt los en breng op smaak met zoetstof.
- Schep een bodem rabarbermoes in ieder schaaltje.
- Verdeel de yoghurt over de 4 schaaltjes met rabarbermoes.