Broodmaaltijd anders: bagel

Een bagel (spreek uit beigal) is rond broodje met een gat in het midden. Het is van oorsprong Pools en het lijkt op een donut. Het smaakt niet zoet zoals een donut, het proeft meer als een sandwich, maar het is zwaarder. Soms worden bagels gebakken met sesamzaadjes zoals de bagel die wij gebruikt hebben. Je kan ze op veel manier en beleggen. Wij hebben er groenten bij verwerkt en vegetarisch broodbeleg.

Nodig:

1 bagel

Handvol ijsbergsla klein gesneden

Handvol rucola

Enkele kerstomaatjes

1 à 2 sneetjes vegetarisch broodbeleg (of magere charcuterie naar keuze)

1 koffielepel veganaise

Bereiding:

  • Snijd de bagel door.
  • Smeer op de bodem de veganaise (kan ook met margarine of light mayonaise).
  • Schik hierop de ijsbergsla en enkele gehalveerde kerstomaatjes.
  • Vervolgens het vegetarisch broodbeleg en wat rucola.
  • Zet het deksel op de bagel.
  • Schik nog wat rucola en kerstomaatjes bij op je bord.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .