Havermout on the Go

Havermout on the Go

We kennen het allemaal wel hé. Geen tijd ’s morgens voor een ontbijt. Wist je dat je havermoutpap ook koud kan eten? Dan eet je het zoals pudding. Die kan je ook warm, lauw of koud eten. Je maakt de avond vooraf je havermoutpap. Doet die in een handig schaaltje en je eet je pap op de trein, als je aankomt op je werk … met of zonder fruit.

Nodig: 1 portie
40 – 60 g havermout
2,5 – 3,5 dl magere melk
Zoetstof
Fruit naar keuze (moet niet)

Bereiding:
• Maak het fruit schoon en snijd in blokjes.
• Doe de havermout en de melk in een kookpotje.
• Breng aan de kook en laat even goed doorkoken.
• Neem van het vuur, breng op smaak met de zoetstof.
• Laat 5 minuten staan, de havermout gaan dan wellen. Zo wordt de pap dikker.
• Schep de havermoutpap in een potje met een goed sluitend deksel.
• Voorzie als je dat wenst wat fruit.
• Sluit goed af en zet in de koelkast.
• Wel niet vergeten mee te nemen de volgende ochtend 😊