Soepje met fruit

Soepje met fruit

Fruit mag niet ontbreken in onze dagelijkse voeding, ook niet in de zomer. Al is het tijdens deze maanden voor velen gemakkelijker om voldoende fruit te eten. De keuze is ruim, alles ziet er even lekker en aantrekkelijk uit en je kan meer variëren. Wij hebben deze keer voor onze portie fruit een deel gemixt en een deel in stukjes toegevoegd. Experimenteren maar !!

Nodig: (4 porties)

1 kleine meloen bijvoorbeeld cavaillon

1 limoen

12 kersen

4 grote aardbeien

1 (platte) perzik

Bereiding:

  • Pers de limoen.
  • Maak de meloen schoon en snijd in stukken.
  • Doe de stukken meloen met het limoensoep in een blender en mix fijn.
  • Verdeel de gemixte meloen over 4 glazen of schaaltjes.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en van 8 kersen de steeltjes.
  • Spoel ze onder koud water.
  • Snijd iedere aardbei in 4 of 8 stukjes en doe 1 gesneden aardbei in ieder glas.
  • Verwijder de pit van de 8 kersen, snijd ze in 4 en doe 8 stukjes in ieder glas.
  • Schil de perzik verwijder de pit en snijd in 4. Snijd ieder kwartje in kleinere stukjes en doe bij in het glas.
  • Schep voorzichtig het fruit door het soepje van meloen.
  • Spoel de overgebleven 4 kersen, maar verwijder het steeltje niet.
  • Werk ieder glas af met 1 kers.

Variatie:

  • Gebruik ander fruit en mix tot een soepje.
  • Mix enkele blaadjes munt, citroenmelisse, citroenverbena mee in het soepje.
  • Varieer in fruit ter afwerking: nectarine, pruimen, blauwe bessen, frambozen,…