Groentespie op de BBQ

Groentespie op de BBQ

Bij een BBQ horen groenten! Meestal staan ze te pronken in kommen op een tafeltje bij de sausjes en het brood. Maar gemarineerd, gestoken op een spie en geroosterd op de BBQ heb je lekkere warme groenten. Je kan er alle kanten mee op. Je kiest de groenten die jij en je gasten graag eten en je kan spelen met kleuren. Want hoe meer kleur hoe aantrekkelijker de spiesjes worden.

Nodig: (8 – 10 stuks)

1 courgette

1 bakje kerstomaatjes

½ kg champignons

1 gele paprika

1 rode paprika

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel rode wijnazijn

1 koffielepel Provençaalse kruiden

1 teentje look

Peper en zout

Warmtebestendige prikkers

Bereiding:

  • Maak eerst de marinade in een ruime kom: meng water, olijfolie, wijnazijn, Provençaalse kruiden onder elkaar, pers er het teentje look bij. Kruid met peper en zout.
  • Spoel de courgette, paprika’s en tomaatjes onder koud water.
  • Voeg de tomaatjes bij de marinade.
  • Snijd de courgette in plakjes (± 1 tot 1,5 cm dikte), voeg bij de marinade.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadjes, snijd in blokjes en voeg bij de marinade.
  • Borstel de champignons, verwijder het steeltje en voeg bij de marinade.
  • Roer de groenten goed om in de marinade en plaats alles gedurende 1 uur in de koelkast.
  • Rijg vervolgens de groenten op de warmtebestendige spie, plaats ze op de BBQ en rooster de groenten (beet)gaar.