Door de pannenkoeken te vullen krijg je een lekker en mooi nagerechtje. Je kan het ook eten als vieruurtje. De platte kaas kan je vervangen door dikke Griekse yoghurt, dan heb je toch weer een andere smaak. De kersen kan je vervangen door vers fruit naar keuze. Volg hierbij de seizoenen.
Nodig: (4 personen)
Voor de pannenkoeken:
50 g zelfrijzende bloem
1 dl magere/halfvolle melk
1 ei
Vloeibare bakmargarine
Voor de vulling:
100 g magere platte kaas natuur
3 eetlepels mascarpone
1 kleine pot krieken op eigen sap
2 sticks vanille zoetstof
Zoetstof
Bereiding:.
- Maak het pannenkoekenbeslag: meng bloem, melk en ei tot een mooi glad deeg zonder klonters.
- Verwarm enkele druppels bakmargarine in een grote koekenpan, giet ½ van het deeg in de pan en bak de pannenkoek.
- Bak op deze manier ook de tweede pannenkoek.
- Laat ze afkoelen.
- Maak de vulling als volgt:
- Giet de krieken af en vang het vocht op in een kom.
- Roer de platte kaas en de mascarpone onder elkaar.
- Voeg hierbij 2 eetlepels van het kriekenvocht.
- Meng er de vanille zoetstof onder en breng verder op smaak met zoetstof.
- Voeg de krieken erbij en roer onder elkaar.
- Verdeel het kaasmengsel over de 2 pannenkoeken en smeer het dun uit. Laat de randen hierbij vrij.
- Rol de pannenkoeken op, leg ze op een bord en plaats ze een uur in de koelkast zodat het kaasmengsel kan opstijven.
- Neem uit de koelkast en snijd rolletjes van de pannenkoeken die 2 tot 3 cm dik zijn.
- Schik 3 stukjes op een bord.