Spruitenstoemp met lamsfilet

Spruitenstoemp met lamsfilet

Nu het kouder wordt, krijgen ze hier thuis weer zin in stoemp. De meest gemaakte stoemp zal ongetwijfeld met wortel zijn. Toch zijn er heel wat groenten die je ervoor kan gebruiken. Wil je een gezonde verhouding tussen groenten en aardappelen, zorg ervoor dat je ongeveer 2/3 groenten gebruikt en 1/3 aardappelen. Kies voor bloemig kokende aardappelen dan krijg je een lekkere smeuïge stoemp.

Nodig: (4 pers)

1 ui

1 kg spruitjes

0,5 kg bloemig kokende aardappelen

Geutje halfvolle melk

2 lamsfilets

4 eetlepels zachte margarine geschikt voor te bakken

Peper, zout, nootmuskaat

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Maak de spruitjes schoon, spoel ze onder koud water en snijd in vier.
  • Schil de aardappelen, spoel ze onder koud water en snijd in blokjes.
  • Verwarm 2 eetlepels margaine in een ruime pan en fruit hierin kort de ui.
  • Voeg de spruiten toe en vervolgens de aardappelen.
  • Stoof gaar op een laag vuur, voeg indien nodig, een klein beetje water toe zodat het niet gaat aanbranden.
  • Als de stoemp bijna klaar is, verwarm dan in een pan de rest van margarine.
  • Bak de lamsfilets zoals je ze graag hebt, rood of een beetje beter doorbakken.
  • Stamp ondertussen de groenten en de aardappelen tot stoemp. Voeg, indien nodig, een beetje melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Neem de lamsfilets uit de pan en snijd ze in stukjes.
  • Schik een halve lamsfilet op een bord en schep er de spruitenstoemp bij.