Lactosevrije platte kaas met appel

Lactosevrije platte kaas met appel

We zien steeds meer mensen die niet goed lactose verdragen. Lactose, ook wel melksuiker genoemd, is een suiker (koolhydraat) die in melk en melkproducten zoals yoghurt en platte kaas aanwezig is. Mag je tijdelijk of blijvend geen lactose gebruiken dan is er tegenwoordig een ruim aanbod van lactosevrije producten. Je kan ze op dezelfde manier gebruiken als gewone zuivelproducten. Ben je niet lactose-intolerant dan kan je dit receptje maken met gewone (magere) platte kaas.

Ingrediënten: (1 portie)

125 g lactosevrije platte kaas natuur

1 kleine appel

Suiker of zoetstof

Bereidingswijze:

  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Doe de appelblokjes op een bordje en zet ze 3 minuten op vol vermogen in de microgolfoven. Laat afkoelen.
  • Roer de platte kaas los en breng op smaak met suiker of zoetstof.
  • Voeg de gare (koude) appelblokjes bij de platte kaas en breng op smaak met kaneel.

Variatie:

  • Vervang lactosevrije platte kaas door lactosevrije yoghurt.