BROWNIES MET GROENTEN

Tijdens de zomermaanden genieten ook wij van een welverdiende vakantie. An heeft verlof van 10/7 t/m 1/8. Dorien heeft verlof van 16/7 t/m 21/7 en van 12/8 t/m 21/8. Mieke heeft verlof van 19/7 t/m 23/7 en van 23/8 t/m 4/9.

BROWNIES MET GROENTEN

Nog even op de valreep voor pasen, een gezonde brownie. Chocolade, het blijft velen onder ons steeds opnieuw bekoren. En dat mag, toch als je er op een verstandige manier mee om leert gaan. Zo kan je ook gezonde brownies maken. Zeker het uittesten waard.

Nodig: (12 plakjes)
100 g voorgekookte rode biet
200 g courgette
200 g pure chocolade
100 g suiker of bakbestendige zoetstof (check de juiste dosering op de verpakking)
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
75 g zelfrijzende bloem
1 zakje bakpoeder
Snuifje zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Was en schil de courgette en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de rode biet in blokjes en mix/blend samen met de courgette tot puree.
  • Smelt de chocolade langzaam en voeg er de groentepuree aan toe.
  • Meng in een kom de eieren, de suiker/zoetstof en de vanillesuiker.
  • Voeg samen met het zout en het bakpoeder toe aan het chocolademengsel.
  • Voeg bloem toe en meng.
  • Doe het deeg in een langwerpige bakvorm en zet in de oven gedurende 30-35 minuten. Je kan het deeg ook in kleine vormpjes verdelen, dan moet het minder lang in de oven (15-20 minuten).