Asperges met ham

Tijdens de zomermaanden genieten ook wij van een welverdiende vakantie. An heeft verlof van 10/7 t/m 1/8. Dorien heeft verlof van 16/7 t/m 21/7 en van 12/8 t/m 21/8. Mieke heeft verlof van 19/7 t/m 23/7 en van 23/8 t/m 4/9.

Asperges met ham

Wanneer de asperges in de winkelrekken liggen, is het betere weer in aantocht. Veelzijdig als ze zijn hebben we ervoor gekozen ze deze keer in zijn geheel te laten. Gecombineerd met ham en verse kaas vermengd met kruiden is het een lekker fris gerecht dat je zowel warm, lauw als koud kan eten.

Nodig: (4 pers)

2 pakken asperges

8 tot 12 vastkokende aardappelen

250 g ham (1 dikke plak of hamblokjes)

150 g (light) verse kaas (type Philadelpia)

3 eetlepels verse gehakte kruiden: peterselie, kervel, bieslook …

2 eetlepels zachte margarine geschikt om te braden

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Schil de asperges.
  • Zet ze op in koud water en breng aan de kook. Als het water kookt het vuur afzetten. Laat de asperges nog even op het vuur staan (enkele minuten) en giet ze dan af.
  • Kook ondertussen de gehalveerde aardappelen net gaar.
  • Snijd het wit vet van de ham en snijd in blokjes.
  • Doe de verse kaas in een kom, roer los en voeg er de kruiden en de hamblokjes bij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet ondertussen de aardappelen af en laat even opbloemen op het vuur.
  • Verwarm de margarine in een ruime pan en bak de aardappelen mooi bruin.
  • Schik de asperges op 4 borden, leg er de gebakken aardappelen bij.
  • Verdeel de verse kaas met ham over de asperges.