Een quiche hebben we al wel vaker gemaakt. Als de donkere dagen eraan komen, dan smaakt een warm stevig gerecht nog veel beter. Quiche kan je maken met zowat alle soorten groenten. In deze quiche is kaas, melk en ei verwerkt waardoor het een vegetarisch gerecht is waarbij je vlees of vis echt niet mist.
Nodig: (voor 4 personen)
1 grote wrap bij voorkeur volkoren
5 dikke ronde schijven butternut (flespompoen)
250 g oesterzwammen
1 dl halfvolle melk
1 bakje (250 g) ricotta
1 handvol gemalen (light) kaas
1 ei
Peper, (zout) en nootmuskaat
Verse tijm
Bereiding:
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd in stukjes.
- Pluk de blaadjes van de tijm.
- Doe de ricotta in een ruime kom, voeg melk en ei toe, roer goed onder elkaar en kruid met peper, weinig zout en nootmuskaat. Voeg de tijm toe, maar bewaar wat voor de afwerking.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem ondertussen een ronde bakvorm en leg hierin een vel bakpapier.
- Schik hierin de wrap.
- Schik de schijven pompoen op de wrap en verdeel hierover de oesterzwammen.
- Giet hierover het melk-ei-ricottamengsel.
- Verdeel de gemalen kaas over de quiche.
- Bak in de oven voor 15 tot 20 minuten.
- Neem uit de oven, ontvorm. Snijd in stukken en garneer nog met overgebleven verse tijm.