Paprikasoep

Paprikasoep

Paprika’s gebruiken we vaak in de keuken. Ze komen ook regelmatig voor in onze recepten. Gewoon omdat ze zo veelzijdig zijn. Door hun verschillende kleuren lenen ze zich goed om kleur te geven aan je gerechten. Hun smaak past bij veel andere groenten en zowel bij aardappelen, rijst, pasta, couscous, quinoa, … Deze keer hebben we er soep van gemaakt. We hebben gekozen voor rode paprika’s, zo krijgen we uiteraard een rode soep. Maar je kan evengoed een gele, groene of oranje paprikasoep maken.

Nodig: (4 pers)

1 ui

1 prei (gebruik enkel het witte deel)

1 kg rode paprika’s

1 liter water

Bouillon

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
  • Spoel de paprika’s, snijd ze doormidden, verwijder zaadlijsten en zaadjes.
  • Snijd de paprika’s in stukjes.
  • Doe groenten, bouillon en water in een ruime kookpot.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager en kook gaar.
  • Mix de soep.