Gebakken vis

Gebakken vis

Vis klaarmaken is niet voor iedereen gemakkelijk. Niet alleen de geur houdt ons soms tegen om te kiezen voor vis, vaak weten we niet goed op welke manier we de vis kunnen klaarmaken. Als we vis bakken in de pan, dan valt die meestal uit elkaar voordat die helemaal gebakken is. Om het uiteenvallen te verminderen, kan je de vis paneren. Het nadeel hiervan is dat gepaneerde vis erg veel vet gaat opslorpen tijdens het bakken, dus dat is ook niet ideaal. Het paneren kan je vervangen door de vis door bloem te halen. De bloem zorgt ervoor dat de vis niet uit elkaar valt in je pan. Het laagje bloem is dun, het slorpt bijna geen vet op tijdens het bakken. Je kan dit met alle soorten vis doen. Daarom heet dit recept ook gewoon ‘gebakken vis’.

Nodig: (4 porties)

4 visfilets

2 eetlepels bloem

Peper, zout, gedroogde kruiden naar keuze

2 eetlepels zachte margarine geschikt voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier.
  • Kruid ze met peper en zout.
  • Doe de bloem op een bord en meng dit met een weinig peper, zout en met de kruiden die je gekozen hebt (peterselie, tijm, bieslook, cayennepeper, paprikapoeder,…).
  • Haal de visfilets door het bloemmengsel.
  • Verwarm de margarine in een ruime pan.
  • Laat de vis even bakken tot de onderkant (die in de pan ligt) mooi bruin is.
  • Draai de vis voorzichtig om en bak de filets op de andere kant tot de vis gaar is.