Peterseliewortel is een van de vele vergeten groenten. De laatste jaren is ze sterk in opmars en kan je ze al gemakkelijker kopen in grootwarenhuizen, groentewinkels en op de markt. Het is een vergeten groente waarbij je je de vraag misschien wel stelt ‘wat kan ik daar mee maken?’ Wel, je kan er veel kanten mee op. Lekker in stamppot, gegrild, gestoofd, rauw geraspt of in reepjes als hapje en ook in soep.
Nodig: (4 pers)
1 ui
750 g peterseliewortel
1 wit van prei
1 liter water
Beetje peterselie ter afwerking.
Bouillon
Bereiding:
- Pel de ui en snijd in stukjes.
- Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
- Maak de peterseliewortel schoon, spoel en snijd in blokjes.
- Doe de groenten, de bouillon en het water in een ruime kookpot.
- Breng aan de kook en zet het vuur lager.
- Mix de soep als de groenten gaar zijn.
- Voeg een handje peterselie toe en mix nog kort.
- Werk af met een takje peterselie.