APPELCAKE

APPELCAKE

Een klassieke appelcake bevat veel suiker en vet. Wil je een lichtere versie? Probeer dit receptje eens. In deze appelcake is appelmoes en Zùsto gebruikt in plaats van vetstof en suiker. Zùsto is een vrij nieuwe suikervervanger en is tegenwoordig ook al verkrijgbaar in de grootwarenhuizen. Let wel op: Zùsto kan je niet rechtstreeks mengen met margarine, want dan geeft het klonters. Meng het eerst met droge bestanddelen zoals bloem/meel en dan pas onder margarine. Ook kan Zùsto soms zorgen voor winderigheid en/of opgeblazen gevoel. Ben je daar gevoelig voor, start dan best niet met een groot stuk cake.

Nodig: (voor 1 cake)

200 gr appelmoes (ongezoete)
3 eieren
100 gr volkoren (spelt)bloem
100 gr zelfrijzende bloem
40 g Zùsto
1 tl kaneel
40 gr rozijnen
40 gr walnoten
1 appel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren bij de appelmoes en meng.
  • Voeg de volkoren bloem, het bakpoeder, de Zùsto en de kaneel toe en meng dit goed onder elkaar.
  • Hak de noten grof en snijd de appel in kleine blokjes. Spatel deze samen met de rozijnen met door het cakebeslag.
  • Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
  • Bak de cake in ongeveer 35 à 40 minuten goudbruin. Controleer in tussentijd af en toe of de cake gaar is, want elke oven anders is qua timing!

Varieer:

Je kan ook cupcakes bakken van het deeg. Cupcakes kan je ook gemakkelijk invriezen.

Vervang appel door ander fruit naar keuze.