Dressing

Dressing

Een sausje, een dressing, een vinaigrette. Voor velen is het een onderdeel van de maaltijd dat ze niet graag weglaten. Een dressing bevat vaak veel olie. Dat is wel gezond, het zorgt ook wel voor veel extra calorieën. Je kan een dressing gemakkelijk zelf maken. Zelfgemaakt is het minder lang houdbaar, wel lekker en niet zo heel veel werk.

Nodig:
4 artisjokharten (uit een bokaal)
4 eetlepels olijfolie
8 eetlepels water
zout
1 sjalot
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels water
zout

Bereiding:

  • Snijd artisjokharten in vier.
  • Doe in een blender samen met olie en water.
  • Mix zeer fijn. Haal eventueel door een zeefje als er nog harde stukjes inzitten.
  • Breng op smaak met zout.
  • Pel sjalot en snijd fijn.
  • Doe in een blender samen met olie en water.
  • Mix zeer fijn.
  • Breng op smaak met zout.

Variatie:
Olijfolie kun je vervangen door andere olie.
Sjalot kun je vervangen door witte ui, zoete ui of rode ui.

Tip:
De dressing kan 3 dagen bewaren in de koelkast.
Schudden voor gebruik.