Groententaart met spinazie en ei

Een groententaart, een quiche dat vinden ze in de meeste gezinnen wel een lekkere en fijne afwisseling. Je kan er ook oneindig mee variëren. Deze keer hebben we de bodem gemaakt met een wrap. Thuis blijven er altijd wel een of twee wraps over en zo kunnen de overschotten ook op een fijne manier worden weggewerkt. De vulling is afhankelijk van de inhoud van de koelkast en uiteraard van het seizoen. Met de lente in aantocht en de eerste spinazie beschikbaar was onze keuze snel gemaakt.

Nodig: (2 pers)
1 (meergranen) wrap
1 ui
150 g spinazie
100 g (light) feta
50 g zwarte of groene olijven
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de ui en snijd klein.
  • Maak de spinazie schoon, spoel en snijd grof.
  • Verwarm de olijfolie in een kookpot, stoof de ui, laat even stoven.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Neem van het vuur.
  • Snijd de feta in blokje, en voeg bij de groenten samen met de olijven.
  • Kruid met peper en zout.
  • Leg de wrap in een taartvorm en schep de groenten erin.
  • Kluts de eieren en overgiet hiermee de groenten.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .