Risotto met radicchio

Radicchio, ook wel roodlof genoemd, is één van de vergeten groenten. De groente wordt vooral in Italië veel gegeten. Het behoort tot de familie van het witloof en heeft dus ook een min of meer bittere smaak. Het is een bladgroente die groeit in een krop (zoals kropsla). Door zijn mooie diep paarsachtige kleur wordt het vaak verwerkt in gemengde salades. Radicchio kan je rauw eten, koken of stoven.

Nodig: (4 personen)

120 – 150 g risottorijst (meet af in een beker)

1 sjalot

2  eetlepels olijfolie

1 dikke of 2 kleine kroppen radicchio

1 vetarm groente- of kippenbouillonblokje

40 g gemalen Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Breng in een kookpotje 3 x de hoeveelheid water aan de kook als de hoeveelheid rijst in de beker. Los hierin de bouillon op.
  • Pel de sjalot en snipper fijn.
  • Maak de radicchio schoon, spoel onder koud water en snijd fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot, fruit de sjalot en voeg de risottorijst toe.
  • Roer goed om, de rijst moet even bakken op een laag vuur.
  • Voeg vervolgens 1/3 van de bouillon en de gesneden radicchio toe, breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Als de rijst het water heeft opgenomen, voeg dan nog eens 1/3 van de bouillon toe.
  • Is ook deze bouillon opgenomen door de rijst, voeg dan de rest van de bouillon toe.
  • Laat de rijst langzaam garen, roer regelmatig om.
  • Neem van het vuur, roer de Parmezaanse kaas erdoor.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .