Rijstepap met rabarber-aardbeienmoes

Rijstepap kan je tussendoor eens eten als zuivelproduct. Nadeel – in vergelijking met yoghurt of platte kaas – is dat rijstepap meer calorieën bevat per portie. Dat komt door de rijst. We hebben deze rijstepap minder calorisch gemaakt en luchtig door er slagschuim door te mengen. Zo krijg je een lekkere luchtige rijstepap We hebben gekozen voor een plantaardig alternatief: soja drink  of Alpro This is not milk halfvol. De plantaardige alternatieven zijn een duurzamere keuze dan koemelk. Ben je geen fan dan de soja smaak? Dan is Alpro This is not milk een beter alternatief. Het is een soja drink die smaakt naar koemelk. Zeker het proberen waard.

Nodig: (voor 8 porties)

1 L soja drink of Alpro This is not milk halfvol

80 g dessertrijst

Suiker of zoetstof

1 dl soja drink of Alpro This is not milk halfvol

1 zakje slagschuim

3 stengels rabarber

200 g aardbeien

Bereiding:

  • Breng 1 L soja drink of This is not milk aan de kook, voeg de rijst toe, zet het vuur lager en roer regelmatig tot de rijst gaar is. Neem van het vuur, bedek met plasticfolie (zo krijg je geen vel) en laat afkoelen.
  • Neem een ruime kom, doe er 1 dl soja drink of This is not milk in samen met de het slagschuim en klop op gedurende 4 minuten. Voeg bij de afgekoelde rijstpap. Breng op smaak met suiker of zoetstof.
  • Maak ondertussen de rabarber en de aardbeien schoon, snijd klein en stoof zacht op een laag vuur met een beetje water, zodat het niet aanbrandt. Laat even afkoelen.
  • Verdeel over 8 schaaltjes en schep er een eetlepel rabarber-aardbeienmoes op.

Variatie:

  • Gebruik ander fruit om moes te maken.
  • Gebruik vers fruit.
  • Breng de rijstepap op smaak met vanillesuiker/zoetstof, saffraan, kaneel, kardemon …

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .