Lauwwarme salade met asperges

Met de lente komen ook de lentegroenten. Asperges, erwtjes … maar ook de kruiden zijn volop aan het groeien. Bieslook, munt, lavas (beter gekend als maggikruid) … al deze kruiden zijn weer beschikbaar in mijn eigen kruidentuintje. In deze lauwwarme salade staan de voorjaarsgroenten en kruiden volop in de ‘picture’. En dat verdienen ze ook. Ze zorgen naast veel smaak ook voor frisse kleuren op je bord.

Nodig: (voor 2 personen)

4 – 6 kleine vastkokende aardappelen

1 pak asperges (500 g)

150 g (diepvries) erwtjes

1 plak gekookte ham van 0,5 cm dik

2 eetlepels (light) zure room

1 eetlepel fijngesnipperde bieslook

1 blaadje fijngesnipperde lavas

Handvol rucola

Peper, (zout)

Bereiding:

  • Schil de asperges, verdeel ze in stukjes van 4 tot 5 cm en kook ze gaar.
  • Schil de aardappelen, halveer ze eventueel en kook ze gaar.
  • Kook de erwtjes gaar.
  • Verwijder het vet van de ham en snijd ze in kleine blokjes.
  • Neem een ruime kom, doe hierin de zure room en roer los. Voeg hierbij de gesnipperde bieslook en lavas, breng op smaak met peper en eventueel met een weinig zout.
  • Als de asperges, de aardappelen en de erwtjes gaar zijn, giet ze dan af en laat even goed uitdruppen.
  • Voeg het bij de zure room samen met de hamblokjes. Schep onder elkaar.
  • Werk af met de rucola.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .