Paasideetjes

Na de cross buns die de aanloop zijn tot het paasweekend, hier nog enkele ideetjes voor Pasen. Een gevuld eitje en een paastiramisu. Beide zijn ideaal voor bij een paasbrunch evenals de cross buns. De paastiramisu is gemaakt met een stevige vanillepudding. Eens die is afgekoeld, roer je er mascarpone onder. De boudoir-koekjes gebruik je voor de laagjes van de tiramisu maar ook voor de oortjes van het haasje. Het snuitje van het haasje werd op het kommetje getekend 😊.

Gevulde eitjes:

Nodig: (voor 10 halve eitjes)

5 eieren

1 eetlepel (light) mayonaise

1 klein blikje zalm op eigen nat

1 bakje cresson

Handvol gehakte peterselie + beetje voor de afwerking

Handvol gehakte bieslook

Peper

Bereiding:.

  • Kook de eitjes hard in ongeveer 10 minuten, haal uit het water en laat ze afkoelen.
  • Pel en halveer ze, doe de dooiers in een diep bord.
  • Giet het vocht van de zalm en plet deze op een bord met een vork, voeg dit bij de dooiers samen met de mayonaise, de bieslook en de peterselie. Roer alles goed onder elkaar. Breng op smaak met peper.
  • Neem een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit de vulling in de eitjes.
  • Schik de cresson op een bord en leg hierop de gevulde eitjes, werk af met de overgebleven gehakte peterselie.

Variatie:

  • Vervang de zalm door tonijn of heel fijn gesnipperde ham.
  • Maak de vulling zonder vis of vlees, en kruid pittig met specerijen naar smaak: kerry, cajun …

Paastiramisu:

Nodig: (voor 6 porties paastiramisu)

6 dl halfvolle melk

1 zakje puddingpoeder vanille

Suiker of zoetstof naar smaak

250 g mascarpone

1 pakje boudoirkoekjes

1 kopje koffie

Bereiding:.

  • Kook een dikke pudding: breng 5 dl melk aan de kook, los in de overige 1dl melk het puddingpoeder op en voeg bij de kokende melk. Laat even goed doorkoken, neem van het vuur en laat afkoelen, roer regelmatig eens om.
  • Roer de mascarpone los en voeg bij de afgekoelde pudding.
  • Schep een laagje pudding in een schaaltje, vervolgens 2 in koffie gedompelde koekjes en vervolgens opnieuw een laagje pudding.
  • Teken het gezichtje op het schaaltje en werk af met 2 halve boudoirkoekjes voor de oren.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .