Pasta met tomaat en kalkoen

Pasta met tomatensaus. Hoe eenvoudig kan het zijn. En toch blijft het altijd weer een lekker gerecht. Het is snel klaar en de kans is groot dat al je huisgenoten het lekker vinden. Het gehakt hebben we vervangen door blokjes kalkoen. En door de oregano krijgt je gerecht een heerlijk geurend Italiaans tintje.

Nodig: (4 pers.)
200 g penne
3 dikke vleestomaten
1 ui
1 blik gepelde tomaten in blokjes
400 g kalkoenlapjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel gedroogde oregano
Peper en zout

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd klein.
  • Spoel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verwarm in een ruime kookpot 2 eetlepels olijfolie.
  • Fruit hierin de ui, voeg vervolgens de blokjes tomaat en de gepelde tomaten toe.
  • Laat op een zacht vuur garen.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in licht gezouten water, giet af.
  • Snijd het kalkoenlapjes in blokjes.
  • Verwarm in een pan 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel margarine. Bak hierin de kalkoenblokjes.
  • Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en voeg de gedroogde oregano toe.
  • Voeg de pasta samen met het vlees bij de tomatensaus.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .