Verrassende chocomelk

Verrassende chocomelk

Het di-eet team wenst haar lezers een gelukkig nieuwjaar met een goede gezondheid en veel mooie en warme momenten. Wij starten alvast met een verrassende en verwarmende chocomelk. Het is wel wat werk om de pompoenpuree te maken maar echt de moeite waard om te proberen. Je kan de cayennepeper vervangen door kaneel of speculaaskruiden als je wil variëren.

Nodig: 2 bekers
4 dl melk
20 g pure chocolade
1 koffielepel cacaopoeder
2 eetlepels pompoenpuree
Mespuntje cayennepeper
Klopklop: poeder + 1 dl melk

Bereiding:
Maak eerst de pompoenpuree:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Schil een halve kleine oranje pompoen (een hele mag ook).
  • Verwijder de pitjes en snijd in blokken.
  • Leg ze op een ovenplaat en zet ze 15 minuten in oven.
  • Neem uit de oven en plet met een vork tot puree.
  • Je hebt niet zoveel puree nodig. De rest kan je gebruiken voor pompoensoep of voor een stoemp van aardappelen met pompoen. Nog over? Bewaar in porties in de vriezer.

Maak de chocomelk:

  • Giet de melk in een pannetje samen met de chocolade, het cacaopoeder, de pompoenpuree en de cayennepeper.
  • Laat goed warm worden.
  • Klop de klopklop ondertussen met 1 dl melk luchtig.
  • Proef of de chocomelk pittig genoeg is, kruid eventueel bij met cayennepeper.
  • Verdeel de chocomelk over 2 bekers en spuit er een toefje klopklop op.