Pasta met poulettekes

Pasta met poulettekes

We gaan steeds meer minder dierlijke producten eten en vaker plantaardige of vervangproducten. Het aanbod in de warenhuizen om vlees/vis te vervangen wordt ieder jaar ruimer. Dat maakt het gemakkelijker om de stap te zetten en een of meerdere dagen per week geen vlees/vis meer te gebruiken bij de warme maaltijd. Een van de aanbieders van vervangproducten is de Vegetarische slager. Ze omschrijven hun producten als vegetarisch vlees waarbij de smaak en de textuur nauw aansluit bij deze van ‘echt’ vlees. Ik heb het uitgetest in een pastarecept en heb poulettekes gebruikt, hun alternatief voor stukjes kip.

Nodig: (voor 4 personen)

1 savooikool

1 kleine ui

2 pakken poulettekes

2 eetlepels olijfolie

120 – 200 g ongekookte volkorenpasta naar keuze

100 g gemalen kaas

2,5 dl halfvolle melk

25 g vloeiende bloem

Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de savooi schoon, spoel ze onder koud water, en snijd in fijne reepjes.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de ui.
  • Voeg de gesneden savooi toe, voeg indien nodig een beetje water toe, en stoof de savooi beetgaar op een laag vuur.
  • Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verwarm in een pan 1 eetlepel olijfolie en bak daarin de poulettekes enkele minuten tot ze krokant zijn.
  • Maak de witte saus: doe de melk samen met de vloeiende bloem in een kookpot. Roer goed zodat de bloem onder de melk is vermengd en er geen klonters zijn. Zet op het vuur, roer regelmatig tot de saus kookt, laat even doorkoken en neem van het vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de helft van de gemalen kaas toe.
  • Voeg de pasta, de gebakken poulettekes en de savooi toe aan de saus, roer om.
  • Verdeel over de borden en werk af met de overgebleven gemalen kaas.