Traybake met wintergroenten

Traybake met wintergroenten

Traybakes worden steeds populairder. Het is een hippe versie van een ovenschotel en komt overgewaaid uit Engeland. Ze worden meestal gemaakt in vierkante of rechthoekige bakvormen of bakplaten. Je kan zowel zoete als hartige traybakes maken. De hartige versies zijn heel vaak een volledige maaltijd, waarbij groenten worden gecombineerd met aardappelen, zoete aardappel, pasta of rijst en vlees, vis, kaas of ei. Het fijne van traybakes is dat, net zoals bij ovenschotels, je er oneindig mee kan variëren.

Nodig: (voor 4 personen)

½ kg spruiten

½ kg aardperen

1 koolrabi

1 rode ui

200 g gemengd gehakt

200 g americain

1 ei

2 eetlepels paneermeel

1 koffielepel mosterd (niet noodzakelijk)

8 tot 10 middelgrote aardappelen

2 eetlepels olijfolie

Peper, kruidenzout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de spruiten schoon, spoel ze onder koud water.
  • Schil de aardperen, de koolrabi en de aardappelen, spoel ze onder koud water, en snijd in blokjes.
  • Pel de ui en snijd in schijfjes.
  • Kook de groenten met de aardappelen enkele minuten en giet ze af.
  • Meng de Americain met het gemengd gehakt, doe het ei en het paneermeel erbij en roer onder elkaar. Je kan er nog mosterd onder roeren als je wat meer smaak wil in je vlees. Rol er kleine balletjes van.
  • Verdeel op een bakplaat de groenten, de gesneden ui en de gehaktballetjes.
  • Kruid met peper en kruidenzout en besprenkel met de olijfolie.
  • Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.