Vooreerst willen we onze lezers een goede start van het nieuwe jaar wensen. Met veel mooie dagen en warme momenten om te koesteren. Uiteraard met veel kook- en bakplezier. Daar blijven we in ondersteunen en ook dit jaar zorgen we voor de nodige inspiratie voor in de keuken. We zetten het jaar in met een bakrecept. Niet zoet deze keer, wel hartig. Fijn als 4-uurtje en als je madeleintjes bakt in de mini vormen kan je ze gebruiken als (aperitief) hapje.
Nodig: (voor ± 18 stuks)
100 g speltbloem
50 g bruin speltmeel
1 koffielepel bakpoeder
5 takjes rozemarijn
30 g Parmezaanse kaas (gemalen)
30 g oude kaas (gemalen)
60 g vloeibare margarine geschikt om te bakken
2 eieren
0,5 dl melk
Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de rozemarijn van de takjes en hak heel fijn.
- Voeg de eieren bij de melk en klop tot alles goed gemengd is.
- Voeg er de vloeibare margarine bij samen met de fijngehakte rozemarijn.
- Meng de tarwebloem met het volkorenmeel en de bakpoeder en voeg dit bij het ei-melk mengsel.
- Voeg de 2 soorten gemalen kaas toe en roer tot een mooi deeg.
- Vet de bakvormen in met margarine (moet niet als je silicone vormen hebt) en schep het deeg in de vormen zodat deze iets meer dan de helft gevuld zijn.
- Plaats in de oven en bak (ongeveer 15 minuten) tot ze mooi bruin zijn.
- Neem uit de vormen en laat ze afkoelen op een rooster.