Deze keer een meer Oosters getint recept. Gemaakt met boekweitnoedels – ook sobanoedels genoemd – Chinese kool, sojascheuten en paddenstoelen. Je kan er je eigen draai aan geven en andere groenten gebruiken of een andere pasta. Je kan het vegetarisch maken door het vlees te vervangen door tofu, seitan of quorn.
Nodig: (voor 2 personen)
1 sjalot
1 teentje knoflook
20 g gember
1 zakje sojascheuten
1 pak gemengde paddenstoelen
1/2 Chinese kool
100 g boekweitnoedels (sobanoedels)
1 ei
1 groot varkenslapje
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel miso pasta
2 lente-uitjes
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel sesamolie
Peper, zout
Bereiding:
- Start met het maken van de bouillon:
-
- Rasp de knoflook en gember.
- Maak de sjalot schoon en snipper fijn.
- Fruit de sjalot, knoflook en gember.
- Voeg de onderste stukken van de lente-ui, een deel van de paddenstoelen en een deel van de chinese kool toe.
- Giet er kokend water bij tot het onder staat en voeg 2 bouillonblokjes toe.
- Laat enkele minuten koken en laat het daarna afkoelen.
- Verwijder de groenten om de bouillon over te houden.
- Verwarm de bouillon terug en voeg de miso pasta, sojasaus en sesamolie toe.
- Snijd de rest van de Chinese kool in sliertjes.
- Snijd de lente-ui fijn.
- Doe de bloem in een bord en kruid bij met peper en zout.
- Haal het varkenslapje door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de overblijvende paddenstoelen kort.
- Kook ondertussen het ei gedurende 5-6 minuutjes (zo is de dooier nog zacht).
- Verwarm in een pan de overige olie en bak daarin het varkenslapje.
- Snijd het gebakken varkenslapje in grote repen.
- Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Neem 2 grote kommen en verdeel hierin de gekookte boekweitnoedels en doe er daarna een 1 à 2 pollepels bouillon op.
- Schik op de noedels telkens de helft van de gebakken paddenstoelen, de Chinese kool, de sojascheuten, het varkenslapje en het ei.
- Werk af met de gesnipperde lente-ui.