Pudding met frambozensaus

Pudding met frambozensaus

Een fijn vieruurtje of een kleurrijk dessert. Deze pudding is misschien wel anders dan de gewone vanillepudding of chocoladepudding die we meestal maken, maar zeker het proberen waard. Het is wel iets meer werk dan de ‘gewone’ pudding. Wil je een snellere versie dan kan je ook een kant-en-klare frambozencoulis kopen.

Nodig: (4 porties)

0,5 L halfvolle melk

30 g maïzena

2 zakjes vanillezoetstof of vanillesuiker

1 bakje (150 g) frambozen (kan ook diepvries)

1 dl water

Zoetstof of suiker

 

Bereidingswijze:

  • Doe 0,5 dl melk in een tas en de overige melk samen met vanillezoetstof of vanillesuiker in een kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg bij de melk in de tas de maïzena, meng goed tot er geen klonters meer zijn.
  • Voeg dit bij de kokende melk en roer tot je een mooie witte pudding hebt, laat even doorkoken, neem van het vuur, breng op smaak met zoetstof of suiker en verdeel over 4 schaaltjes.

Maak vervolgens de frambozensaus.

  • Spoel de frambozen onder koud water, doe ze in een kookpot samen met het water.
  • Breng aan de kook, roer regelmatig en als de frambozen zacht zijn en stuk gekookt zijn ze klaar.
  • Neem van het vuur en giet door een zeef. De opgevangen vloeistof wordt je saus.
  • Proef even of de saus zoet genoeg is en zoet eventueel bij met zoetstof of suiker.
  • Giet de saus over de half afgekoelde pudding.

 

Variatie:

  • Vervang frambozen door ander (seizoen)fruit: braambessen, rode bessen, bosbessen.
  • Vervang maïzena door vanillepuddingpoeder of griesmeelpoeder.