In het najaar is de keuze van paddenstoelen net iets ruimer dan door het jaar. Dat is misschien wel logisch, want paddenstoelen zijn echte groenten van het najaar. De champignon en oesterzwam kennen we goed en zijn een heel jaar door beschikbaar. In de herfst kan je andere soorten vinden zoals cantharellen, bundelzwammen …
Nodig: (voor 4 personen)
120 g risottorijst (meet af in een beker)
1 ui
3 eetlepels olijfolie
1 bakje witte champignons
1 bakje boschampignons (bruine champignons)
1 bakje gemengde paddenstoelen (cantharel, bundelzwam …)
1 groente- of kippenbouillonblokje
40 g gemalen Parmezaanse kaas
Peper en zout
Bereiding:
- Pel de ui en snijd fijn.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd in blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een ruime kookpot, fruit de ui en voeg de risottorijst toe.
- Roer goed om, de rijst moet even meebakken.
- Voeg vervolgens 3 x de hoeveelheid water toe als de hoeveelheid rijst in de beker.
- Voeg bouillon toe, breng aan de kook.
- Zet het vuur wat lager.
- Laat de rijst langzaam garen, roer regelmatig om.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak hierin de paddenstoelen.
- Neem de risotto van het vuur, roer er de paddenstoelen en de Parmezaanse kaas door.
- Kruid, indien nodig, bij met peper en zout.