Bij risotto, het woord zegt het zelf, denken we automatisch aan rijst. Maar je kan het ook perfect maken met andere granen. Wij kozen in dit recept voor boekweit. Boekweitkorreltjes zijn kleine driehoekige korreltjes. Ze zijn minimaal bewerkt, dit wil zeggen dat ze al hun voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen nog bevatten. De bereiding is gelijkaardig aan rijst, alleen heb je minder vocht nodig.
Nodig: (voor 4 personen)
120 g boekweitkorrels (meet af in een beker)
1 ui
1 eetlepel olijfolie
2 venkels
½ groente- of kippenbouillonblokje
40 g gemalen Parmezaanse kaas
Peper
Bereiding:
- Pel de ui en snipper fijn.
- Maak de venkels schoon, verwijder binnenin het harde gedeelte en snipper fijn.
- Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot, fruit de ui en voeg de boekweitkorrels en de venkel toe.
- Roer goed om, de boekweitkorrels moeten even meebakken.
- Voeg vervolgens 2 x de hoeveelheid water toe van de hoeveelheid boekweit in de beker.
- Voeg bouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur wat lager.
- Laat de boekweit langzaam garen (volg de richtlijn op de verpakking), roer regelmatig om.
- Neem van het vuur en roer er de Parmezaanse kaas door.