Wrap met ricotta

Hopelijk komen binnenkort de warme en zonnige dagen eraan. Dan is een wrap met veel groenten een fijn alternatief voor een warme maaltijd. Het recept is vegetarisch. De kaas (ricotta) vervangt hier vlees of vis. De groenten die je gebruikt om je wrap te vullen kan je kiezen naar seizoen en smaak. Rauwe bloemkool, stukjes paprika of geraspte of stukjes wortel, radijsjes, gesnipperde venkel … 

Nodig: (voor 4 personen)

4 volkoren wraps

2 komkommers

1 bakje kerstomaatjes

200 g erwtjes (vers of diepvries)

Gemengde sla

1 potje ricotta

Peper (en zout), gedroogde tijm of salie of rozemarijn

Bereiding:

  • Breng licht gezouten water aan de kook en kook de erwtjes beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Spoel de komkommer en de kerstomaatjes en droog ze met keukenpapier.
  • Snijd de uiteinden van de komkommer en snijd 1,5 komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de overgebleven halve komkommer in dunne schijfjes.
  • Snijd ¾ van de kerstomaatjes in vieren.
  • Roer de ricotta los in een ruime kom. Breng op smaak met peper en de gedroogde kruiden naar smaak. Voeg eventueel een weinig zout toe.
  • Voeg bij de ricotta de blokjes komkommer, tomaat en de erwtjes. Roer onder elkaar.
  • Schik op 4 borden een handvol gemengde sla, enkele kerstomaatjes en schijfjes komkommer.
  • Vul de wraps met de vulling.
  • Overschot van de vulling kan verdeeld worden bij de rauwe groenten op het bord.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .