Gebakken krieltjes

Stilaan gaan de eerste aardappelen komen en dan kiezen we graag voor krieltjes. Krieltjes zijn kleine aardappelen die je meestal kan kopen per kilo of reeds geschild in de groentewinkel of voorverpakt in de supermarkt. Soms kan je gekruide krieltjes kopen, maar je kan ze ook zelf kruiden. Dat is makkelijk want dan kan je de kruiding aanpassen aan het gerecht waar je de krieltjes bij gaat eten.

Nodig: (voor 4 personen)

600 – 800 g krieltjes

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel vloeibare margarine

Kruiden (vers of gedroogd): salie, tijm, rozemarijn, cajunkruiden …

Peper en (zout)

Bereiding:

  • Schil de krieltjes en kook ze beetgaar. Giet af.
  • Gebruik je vers kruiden, hak deze dan zeer fijn.
  • Doe de olijfolie in een schaal en meng hieronder peper en de gekozen kruiden.
  • Voeg hierbij de krieltjes en roer ze door de olie.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een ruime pan.
  • Voeg de gekruide krieltjes toe en bak ze mooi bruin.

Weetjes:

  • Verse groene kruiden zoals peterselie, bieslook, dragon, basilicum kan je ook gebruiken maar die bak je beter niet mee. Verwarm dan in de pan de olijfolie en de margarine, bak de krieltjes en als ze klaar zijn doe je net voor het serveren de vers gehakte kruiden erbij. Zo blijven ze lekker en mooi groen.
  • Kies de kruiden die bij je gerecht passen, voorbeeld bij wortelen kunnen tijm, dragon of salie, bij tomaat of paprika basilicum of oregano, bij boontjes kan bonenkruid, bij bloemkool of broccoli kan peterselie of bieslook, bij komkommer en koolrabi past dille.
  • Bij visbereiding past dille, dragon, tijm, munt en salie; bij vleesbereiding past salie, tijm, rozemarijn, bij gevogelte past tijm, rozemarijn, salie, peterselie.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .