Soms willen we al wel eens variatie in het ontbijt. En net zoals je havermout kan koken, kan je ook quinoa koken met melk. Je maakt dus eigenlijk een variatie op een gekookt havermoutontbijt. Alleen moet de quinoa langer koken dan havermout. Dus best dat je dit recept eens uitprobeert in het weekend of op een dag dat er voldoende tijd is. Je kan het naar eigen smaak zoeten met suiker of zoetstof of je eet het met fruit.
Nodig: (1 pers)
40 g quinoa
150 ml halfvolle melk of sojadrink natuur
Naar eigen smaak suiker of zoetstof
Fruit naar keuze
Bereiding:
- Giet de melk in een kookpot, breng aan de kook en voeg de quinoa toe.
- Zet het vuur lager en laat het ongeveer een kwartier koken met het deksel op de kookpot.
- Roer regelmatig om.
- Breng – indien nodig – op smaak met een beetje suiker of zoetstof.
- Giet in een kommetje en werk af met fruit naar keuze.