Misschien heb jij ook een lievelingssmaak voor je fruityoghurt en is die niet afzonderlijk beschikbaar in de winkel. Of zit net die smaak in een groot gemengd pak en blijven de andere smaken altijd staan. Dan kan je zelf aan de slag en je eigen zelfgemaakte yoghurt met je favoriete fruitsmaak maken. Wij kozen voor kersen, maar het kan evengoed met ander fruit zoals perziken, abrikozen, peren … Yoghurt kan je perfect vervangen door platte kaas.
Nodig:
1 kleine bokaal kersen/krieken op eigen sap of op lichte siroop
100 – 125 g magere of halfvolle yoghurt naar keuze (gewone, Griekse of Skyr)
1 koffielepel aardappelzetmeel (of maïzena)
Suiker of zoetstof naar keuze
Bereiding:
- Giet de kersen/krieken in een kookpot en schenk een beetje van het vocht in een tas.
- Breng aan de kook.
- Los het aardappelzetmeel op in het vocht in de tas. Giet het bij de kersen/krieken als ze koken, laat even doorkoken, neem van het vuur en laat afkoelen.
- Neem je yoghurt naar keuze en voeg er 2 eetlepels kersen aan toe. Roer en breng indien nodig op smaak met suiker of zoetstof.
Neem je ander fruit op sap, volg dan dezelfde werkwijze. Grote stukken fruit wel best in kleine stukjes snijden voor je ze verwarmt op het vuur. Vers fruit kan ook in de zomer, dan ga je meer een fruitmoes maken, maar dat kan ook perfect onder je yoghurt.