Ontbijtidee: vanille havermoutpudding

Een stevig ontbijt kan al eens deugd doen. Zeker als je een lange voormiddag voor de boeg hebt. Havermoutpap is dan een aanrader. Maar je kan er ook mee variëren. Zo blijft het aangenaam en is er minder kans dat je alles beu wordt. Hier is de havermoutpap gecombineerd met puddingpoeder en krijg je een lekkere en stevige vanille havermoutpudding.

Nodig: (voor 1 persoon)

175 ml halfvolle melk of sojadrink natuur

1 eetlepel vanille puddingpoeder

30 g havermout

Zoetstof

1 grote eetlepel (zelfgemaakte) granola of muesli

(Ook lekker met stukjes fruit)

 

Bereiding:

  • Neem 2 eetlepels melk/sojadrink apart en breek hierin het puddingpoeder.
  • Breng de overige melk/sojadrink aan de kook.
  • Voeg hierbij het opgeloste puddingpoeder en de havermout.
  • Roer voortdurend en laat 2 minuutjes zachtjes koken.
  • Neem van het vuur, breng op smaak met zoetstof en giet in een ruime tas of schaaltje.
  • Laat even afkoelen, de havermout wordt dan dikker.
  • Schep er net voor je eet de granola/muesli op.

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .