Snelle quiche

Snelle quiche

Een quiche gemaakt op de originele manier is een gerecht dat veel calorieën aanbrengt. Door enkele aanpassingen te doen aan het recept, kan je er een versie van maken die even lekker is maar toch minder calorierijk. Zo kan je de klassieke bodem van bladerdeeg vervangen door een wrap. Kaas en room door hun lightversie en spek door grill ham.

Nodig: (voor 2 personen)

1 grote volkoren wrap

2 dikke stukken prei

1 ui

4 sneetjes grill ham

1,5 dl light room of light sojaroom

Handvol gemalen light kaas

Peper, zout en nootmuskaat

2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

  • Maak de prei schoon, spoel grondig en snijd in stukjes.
  • Maak de ui schoon en snipper fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een kookpot en fruit de ui.
  • Voeg de prei toe, zet het vuur lager en stoof gaar.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem ondertussen een ronde bakvorm en vet deze in met rest van olijfolie.
  • Schik hierin de wrap.
  • Verwijder het wit vet van de ham en snijd in stukjes.
  • Giet de prei af en roer er de ham door, laat even afkoelen.
  • Schep het prei-ui-ham mengsel op de wrap en giet er de room over.
  • Verdeel de gemalen kaas over de quiche.
  • Bak in oven voor 15 tot 20 minuten.

 

Varieer:
Kies andere groenten.
Maak een vegetarische versie door ham te vervangen door linzen, tofu, quornblokjes …