Macaroni met schorseneren en oesterzwammen

Schorseneren, ook wel keukenmeidenverdriet genoemd, is een van de vergeten groenten. In de diepvries zijn ze een heel jaar beschikbaar. In de wintermaanden kan je ze vers kopen als seizoensgroente. Ze zijn meestal verpakt per kilo. Het zijn lange zwarte stengels. Als je ze schilt, krijg je vuile handen die je moeilijk proper krijgt. Vandaar de naam keukenmeidenverdriet. Zelf schil ik ze meestal met handschoenen aan😊

Nodig: (voor 4 personen)

200 g volkoren macaroni

1 zak schorseneren

1 bakje oesterzwammen

1 kleine ui

1 eetlepel margarine geschikt om te bakken

1 plak ham van 0,5 cm dik

3 dl halfvolle melk

30 g tarwebloem

30 g gemalen (light) kaas

Peper, nootmuskaat, (zout)

Bereiding:

  • Schil de schorseneren en leg ze onmiddellijk in water (anders verkleuren ze helemaal).
  • Spoel ze goed af en snijd in stukjes van 3 tot 4 cm.
  • Kook ze beetgaar en giet af.
  • Kook ondertussen de macaroni beetgaar. Kijk voor de kooktijd op de verpakking.
  • Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Verwarm de margarine in een kookpot, voeg de ui toe en laat even bakken.
  • Voeg hierbij de oesterzwammen en bak ze gaar. Roer regelmatig om.
  • Verwijder het vet van de ham en snijd ze in kleine blokjes.
  • Maak de witte saus. Doe de melk samen met de bloem in een kookpot, roer tot alles goed is opgelost en zet op het vuur. Roer regelmatig tot de saus kookt en laat even goed doorkoken. Neem van het vuur.
  • Voeg bij de witte saus de gekookte pasta, de schorseneren, de blokjes ham en de oesterzwammen.
  • Roer onder elkaar en breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.
  • Schep in een ovenvaste schaal, verdeel de kaas erover en zet onder de grill voor een mooi korstje.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .