Maaltijdsoep: Gentse Waterzooi

Gentse waterzooi is ongetwijfeld de best gekende maaltijdsoep. Altijd weer lekker. Ook gemakkelijk als je een dag weinig tijd hebt. Je kan de soep een dag op voorhand maken. Alle smaken komen dan nog beter tot hun recht. Je kan, zoals wij, kiezen voor voorgesneden soepgroenten. Uiteraard kan je ook zelf je groenten kiezen en klein snijden. Voor variatie kan je met de seizoenen meegaan. In de winter kan je wintergroenten toevoegen zoals spruitjes of knolselder, in de lente erwtjes of peultjes, in de zomer stukjes prinsessenboontjes of boterboontjes en in de herfst stukjes venkel of raapjes.

Nodig: (voor 4 personen)

800 g voorgesneden groenten

1 dubbele kipfilet

600 – 800 g vastkokende aardappelen

Vetarme (kippen) bouillon

7,5 dl water

1 dl (light) room

Bereiding:

  • Schil de aardappelen, spoel ze en snijd in kleine blokjes.
  • Neem een ruime kookpot, doe hierin de soepgroenten, de aardappelblokjes, de kipfilet, het water en de (kippen)bouillon.
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Neem de kipfilet uit de soep als deze gaar is en snijd klein.
  • Voeg opnieuw bij de soep en werk af met de room.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .