Gevulde zoete aardappel

Een zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is op wereldschaal gezien een belangrijk voedingsmiddel. Hij staat namelijk op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste voedingsgewassen in de wereld. De langwerpige knollen groeien onder de grond zoals onze aardappelen en qua calorieaanbreng zijn ze vergelijkbaar met onze aardappelen. Ze zijn iets geler tot oranje vanbinnen en smaken een beetje zoeter dan onze aardappel.

Nodig: (voor 2 personen)

2 grote zoete aardappelen

200 g americain natuur

1 gele paprika

1 rode paprika

1 groene paprika

1 ui

1 klein blikje maïs

1 limoen

1 avocado

2 eetlepels olijfolie

Peper, zout, mexicaanse kruiden of cajunkruiden …

Bereiding:

  • Pof eerst de zoete aardappel: verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de zoete aardappelen en maak ze droog.
  • Schik de zoete aardappelen in een ovenschaal en plaats ze 40 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de paprika’s schoon, schil eventueel en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Verwarm de olijfolie, bak de americain rul, voeg de paprikablokjes en ui toe en laat sudderen tot de groenten bijna gaar zijn.
  • Giet de maïs af, spoel goed onder koud water en voeg bij de warme groenten.
  • Maak de guacomole: schil de avocado, verwijder de pit en plet fijn met een vork. Voeg limoensap toe en kruid met peper en zout.
  • Neem de zoete aardappelen uit de oven.
  • Snijd ze overlangs door en hol ze voorzichtig uit met een lepel.
  • Plet de zoete aardappel die je eruit hebt geschept en voeg bij het groenten-gehakt mengsel.
  • Vul hiermee de uitgeholde zoete aardappelen op en werk af met een eetlepel guacamole.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .