Confituur van peren

Confituur van peren

Het nieuwe oogstseizoen van de peren is begonnen. In het najaar is de keuze in peren groot: Durondeau, Doyenné, Conference, stoofpeerkes,… . De Conference is waarschijnlijk de meest bekende peer. Ze kan in koelcellen goed bewaard worden en is daarom een heel jaar door verkrijgbaar. De meeste andere perensoorten zijn minder goede bewaarperen en dus maar kort in de winkel te koop. In dit recept is gekozen voor de 2 soorten peren: de Durondeau en de Doyenne. Twee toppers tussen de peren en die enkel in het najaar beschikbaar zijn.

Nodig:

500 g Durondeau peren

500 g Doyenne peren

3 zakjes vanillesuiker

350 g confituursuiker maxi fruit (3:1)

Voor de liefhebbers: mespuntje kaneel

Bereiding:

  • Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe ze in een ruime kookpot.
  • Voeg de vanillesuiker, eventueel kaneel en de confituursuiker toe en breng aan de kook.
  • Laat 4 minuten doorkoken op een zacht vuur.
  • Vul de potje met de confituur en draai ze dadelijk dicht.