Broodbeleg

Broodbeleg

Ons maandthema in maart gaat over de ecologische voetafdruk. Ook door bewust met onze voeding om te gaan kunnen we hieraan bijdragen. De algemene trend gaat steeds meer naar minder vlees en meer plantaardig. Niet enkel bij de warme maaltijd, ook bij de broodmaaltijden. Groenten als broodbeleg is niet zo gemakkelijk. We denken dan al snel aan een schijfje tomaat of wat sla. Wat denk je van broodbeleg op basis van komkommer?

Nodig: (4 pers)

1 komkommer

2 eetlepels Griekse yoghurt

1 eetlepel mayonaise

1 koffielepel mosterd

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Spoel de komkommer onder koud water en snijd er de beide uiteindes af.
  • Rasp de komkommer.
  • Neem een grof geweven keukenhanddoek en spoel deze goed in water. Dit om mogelijk resten van waspoeder te verwijderen.
  • Doe de geraspte komkommer in de keukenhanddoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Neem een ruime kom.
  • Meng hierin mayonaise, yoghurt en mosterd.
  • Voeg de komkommer toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.